prijswinnaars_tp_klein.jpg

Winnaars Talentproject lichting 2
Wouter van der Goot (gezel) en Jur Lommerts (meester) van Jansen & Heuning.

 

   NIEUWS Terug >>


Jansen & Heuning winnaar Talentproject lichting II (28-09-05)
Uit het persbericht:

Groningen, 28 september 2005

Meester-gezelpaar bij Jansen & Heuning winnaar Talentproject 2005 

Tijdens de prijsuitreiking van het Talentproject vanmiddag in Het Kasteel te Groningen zijn meester Ing. Jur Lommerts en gezel Wouter van der Goot uitgeroepen tot beste meester-gezelpaar van de tweede lichting deelnemers aan het Talentproject. Van der Goot (student Bedrijfskunde) heeft in het kader van het Talentproject een onderzoeksopdracht uitgevoerd bij Jansen & Heuning Bulk Handling Systems onder begeleiding van Lommerts (directeur). Het paar nam het tijdens de prijsuitreiking op tegen 4 andere meester-gezelparen die deelnamen in dezelfde lichting. 

Prijzen
De prijs voor de beste gezel, een cheque van 500 ter beschikking gesteld door de faculteit Bedrijfskunde, RuG, werd uitgereikt door vice-decaan Frans Rutten van dezelfde faculteit. De beste meester ontving een prijs ter waarde van 2500 uit handen van Ron van Gent, directeur MKB Noord. Ook de overige deelnemers werden in het zonnetje gezet en ontvingen een bos bloemen en een cadeau. De jury, bestaande uit prof. dr. Geert Sanders (hoogleraar organisatiekunde faculteit bedrijfskunde en directeur Ubbo Emmiusfonds), Egbert van Werven (voorzitter TechnologieCentrum Noord Nederland) en drs. Louwe Dijkema (voorzitter VNO-NCW Noord en algemeen directeur Koninklijke van Gorcum), kwam tot haar oordeel op basis van de onderzoeksresultaten en de toepassing van de meester-gezelrelatie. 

Onderzoek
Jansen & Heuning Bulk Handling Systems is een bedrijf dat transportinstallaties voor los gestorte producten (zand, zout, kunstmest, graan e.d.) ontwerpt, produceert en monteert. De organisatie heeft het idee ontwikkeld om in nieuwe producten te investeren die een meerwaarde hebben ten opzichte van de bestaande producten op de markt. Jansen & Heuning heeft de hulp ingeroepen van Wouter van der Goot om zijn bedrijfskundige kennis toe te passen op de praktijk van de bulkhandlingsystemen en te kijken naar een strategische herorintatie. 

Deelnemers
Andere paren in deze lichting van het Talentproject waren:
Meester dr. Bert de Brock en gezel Niek Huizenga (student CommunicatiesystemeHanzehogeschool), Hanzehogeschool, lectoraat Business Intelligence
Meester drs. Erik van Dijk en gezel Pieter Piersma (student Bedrijfskunde, RuG), Europrovyl 
Meesters Helmer Horlings MSc, MTD en Ir. Onno Florisson en gezel Susan Schwarte (student Bedrijfskunde, RuG), Gasunie Research
Meester dr. Hanno Holties en student Mark Bokhorst (student Mens en informatica, Hogeschool Drenthe), ASTRON

Dit is de eerste keer dat ook paren van hogescholen mee doen in het Talentproject.