Susan Schwarte en Chris Barneveld
Susan Schwarte en Chris Barneveld

 

   NIEUWS Terug >>


Studente Talentproject wint FBK/BRUG scriptieprijs (10-01-06)

Susan Schwarte winnaar FBK/BRUG-scriptieprijs

Datum: 9 januari 2006

Tijdens de nieuwjaarsborrel van de Faculteit Bedrijfskunde (FBK) van de Rijksuniversiteit Groningen heeft Susan Schwarte de FBK/BRUG scriptieprijs in ontvangst genomen. De prijs is een initiatief van de Faculteit Bedrijfskunde en de aluminvereniging BRUG en is ingesteld om het niveau van de scripties te verhogen.

Groen gas
Susan Schwarte kreeg een 9 voor haar afstudeerscriptie en heeft nu ook de FBK/BRUG-scriptieprijs gewonnen voor een onderzoek dat ze uitvoerde bij de NV Nederlandse Gasunie. Schwarte nam de prijs ter waarde van 1.500,- in ontvangst uit handen van de voorzitter van de alumnivereniging BRUG, drs. Chris Barneveld. De studente Marketing en Small Business & Entrepreneurship schreef haar scriptie Groen licht voor groen gas? Een onderzoek naar de commercile waarde van groen gas onder begeleiding van dr. Derk Jan Kiewiet en drs. Delano Maccow. De onderzoeksresultaten kunnen de Gasunie helpen bij het maken van een gefundeerde keuze over de in de toekomst te spelen rol op het gebied van groen gas.


Sterk opgebouwd
De jury bestond uit de heren drs. Chris Barneveld, prof. dr. Henk G. Sol (decaan van de faculteit Bedrijfskunde) en dr. Roger Leenders (vakgroepvoorzitter). De selectie heeft plaatsgevonden op basis van een aantal criteria als originaliteit, gebruik en vernieuwing van theorie, relevantie en bruikbaarheid. Het oordeel van de jury luidt: een sterk opgebouwde en zeer actuele scriptie over duurzaamheid. De scriptie is goed leesbaar is en steekt gedegen in elkaar. Vooral de opbouw naar het samengestelde conceptuele onderzoeksmodel en de kanttekeningen bij de conclusies en resultaten zijn sterk. De scriptie geeft de verankering van bedrijfskunde in de maatschappij aan en laat een sterke link tussen publiek en privaat zien. Susan Schwarte zal over haar scriptie een presentatie voor studenten verzorgen.

Bron: website faculteit Bedrijfskunde