NIEUWS Terug >>


Gezel Huizenga start incubator voor jonge ondernemers (25-01-06)

Oud talentproject gezel Niek Huizenga heeft samen met zijn kompaan Folkert Visser de incubator Young Entrepreneurs Are Here, kortweg YEAH! opgericht. Sinds 1 januari 2006  zijn er zon 20 jonge en ambitieuze ondernemers gehuisvest in deze kraamkamer voor jong ondernemerstalent. Vanuit de prestigieuze Mediacentrale te Groningen runnen de ondernemers hun bedrijf. 

Doelstelling van YEAH! is het faciliteren van jonge mensen in het opzetten en het uitbouwen van hun bedrijf. YEAH! faciliteert de ondernemers voor maximaal vijf jaar en biedt de ondernemers de mogelijkheid om hun start- en slaagkans als ondernemer te vergroten. Inmiddels zijn alle kantoorruimtes verhuurd aan ambitieuze jonge ondernemers. De ondernemers zijn actief op verschillende gebieden zoals ICT, webdesign, marketing, journalistiek, organisatieadvies etc.. Momenteel wordt er gekeken naar uitbreiding om meer jonge ondernemers de kans te bieden om binnen het concept YEAH! te huisvesten. 

Aanleiding voor het initiatief was het gebrek aan representatieve huisvesting voor jonge ondernemers. YEAH! is in eerste instantie opgezet zonder directe steun van andere partijen. Op die manier konden wij snel en onafhankelijk opereren, aldus Huizenga. Op dit moment vinden er gesprekken plaats met verschillende partijen en belangenvertegenwoordigers uit het onderwijs, de overheid en het bedrijfsleven om extra faciliteiten als kennis, financiering, activiteiten en een netwerk te kunnen bieden aan de jonge ondernemers binnen YEAH!. Daarnaast orinteren we ons op nieuwe kansen en verdere groeimogelijkheden van YEAH! binnen en mogelijk ook buiten Groningen. Samen met de verschillende partijen kan YEAH! uitgroeien tot een centrum waar jong ondernemerschap, onderwijs, overheid en bedrijfsleven bij elkaar komen.. 

Na het behalen van zijn bachelor diploma heeft Niek zich gestort in het ondernemersavontuur. Inmiddels is hij directeur van het bedrijf Lavinium B.V.. En van de activiteiten van Lavinium is het runnen van de incubator YEAH!. Het is enorm belangrijk om ondernemerschap bij jonge mensen te stimuleren. Door dit initiatief hopen wij een grote stap gemaakt te hebben om jong ondernemerschap in Groningen op de kaart te zetten, aldus Huizenga.

Download persbericht